Minut otettiin Barretolla hyvin vastaan heti alusta alkaen, meno on hyvää. Vaikka muutama kaverini treenasi siellä jo etukäteen, otti loppu Barreto porukka nopeasti mukaan ja porukka vaikutti aidosti kiinnostuneilta. Minuun teki vaikutuksen ammatimaisuus ja opetuksen taso heti alusta lähtien. Treenit oli sopivan kovia ja lajin liittyviä joten löytyi uusia lihaksia kehosta.

Aloitin BJJ kunnon nostatuksen vuoksi ja jotta saisin tiputettua painoa. Nyt reilun puolen vuoden kovan treenin jälkeen painoa on lähtenyt lähes 15kg pysyvästi ja kunto sen kuin nousee. Laji on imaissut minut sisäänsä enkä saa siitä tarpeekseni. Olen käynyt myös kokeilemassa ensimmäiset kisat ja hyvällä valmennuksella olin tyytyväinen suoritukseen, ikää on kuintenkin jo 30. Mikään ei ole liian myöhäistä. Haluan jatkaa jujutsuni kehittämistä ja samalla itseäni, koska fyysisen treenin lisäksi siihen kuuluu paljon mentaalista valmennusta joka auttaa elämän joka osa alueella. Minulle tämä ei ole enään harrastus vaan elämäntapa! OSS!”

Mauri

Vanhempi poika on ollut alusta lähtien mukana Barreton toiminnassa ja nyt vuoden vaihteessa toinenkin poika aloitti treenaamisen Barretolla. Näin vanhemman silmin meininki Barretolla on hyvää ja toisia tukevaa. Jokainen treenaamaan tuleva otetaan avosylin vastaan ja otetaan mukaan omana itsenään. Barreto on kuin pieni suuri alati kasvava perhe, jossa jokainen on tärkeä.

Tyytyväinen vanhempi

Tulin peruskurssille haastamaan itseäni. Itsellä on aina ennen ollut ajatus etten ole urheilullinen ja lähikontaktilaji ei voi olla mitenkään ”oma juttu”. Tein itselle lupauksen että käyn peruskurssin läpi vaikka irvistäen, halusin todistaa itselleni että kykenisin siihen. Sain ylipuhuttua kaverin mukaan parikseni ja homma lähti käyntiin. Pelkäsin sitä miten poikien kanssa voi muka painia, ajattelin että saan kokea olevani autottoman huono joka päivä. Kun kaverini ilmoitti ettei olekaan tulossa treeneihin muutamien käyntien jälkeen, en ollut huolestunut. Siinä vaiheessa tiesin jo että minusta pidetään Barretolla hyvää huolta. Sain paljon positiivista palautetta mikä kannusti. Parasta on että palautekin tulee leikin muodossa. Peruskurssilla kannoin ensimmäistä kertaa elämässäni aikuisen miehen sylissäni. Oli hurjaa. Sain monta kannustavaa hymyä – siinä palaute. Minulle valkeni etten minä ole heikko. Palaute mitä koen Barretolla saavani on nimenomaan pieniä asioita, pieniä kannustuksia joita jokainen Barretolainen antaa melkeinpä koko ajan. Kommentti onnistuneesta tekniikasta, tai hyvästä asenteesta, tai fyysistä edellytyksistä, tai muuten vaan kannustuksen sanoja. Ei minua aikuisena ole koskaan noin paljon kehuttu missään. Siitä tulee hyvä fiilis ja halu antaa muillekin samanlaisen kokemuksen kuin itse saa. Suhtautuminen omiin henkisiin ja fyysisiin kykyihin sekä kehoon on treenaamisen kautta muuttunut. Enää ei tarvitse pohtia mitä ”epätäydellisyyksiä” pitää poistaa, vaan miten voin käyttää vahvuuksiani paremmin.

Crazy cat woman

Morjesta ! itse tulin barretolle kun olin nuorisokoti harakkamäessä ja olin jo vähän treenaillut BJJ tä tuomas oli bongannut minut jo aijemmin nuorten sm kisoissa ja jonkun ajan kuluttua törmäsin tuomakseen nuorisokodink omissa salikisoissa silloin tuomas pyysi minua tulemaan malmille apukädeksi ohjaamaan itse en paljoa pelännyt mitään uudessa seurassa mutta oli mahtavaa että tuomas mahdollisti itselleni työkokemusta juuri siitä mikä minua oikesti kiinnostaa ! minut otettiin hyvin vastaan barretossa josta tulikin uusi seurani ! mahtavia tyyppejä ja vaikka en paljoa nykyään ehdikään käydä siellä niin aina on mahtava tulla painimaan ! painiminen on itselle aina ollut hyvä pakotie ja parasta terapiaa mitä maailmassa voi olla ! suurin itselle tärkein asia on ollut että on jäänyt tötöilyt pienemmälle ja suurimmat tötöilyt ovat tippuneet pois ! kiitos tuomakselle kaiken mahdollistamisesta !

Keväällä valmistuva liikunnanohjaaja Matti

Barretolle tullessani positiivisesti yllätyin tavasta jolla ihmiset otti vastaan ja miten nopeasti pääsee osaksi porukkaan,treenit on hyvä tempoisia ja niissä käydään hyvin läpi eri tekniikoita ja niitä käydään pidemmän aikajakson aina kerralla esim 1-3 viikkoa samaa positiota jolloin kehittyy jonkin tasoinen alustava ymmärrys kyseisistä tekniikoista, hyvät mahdollisuudet kisailemiseen ja joukkueen täysi tuki,opetuksen taso on myös korkea ja ennen kaikkea me pidetään hauskaa ja nautitaan lajista yhdessä,tervetuloa kirjavaan joukkoomme

Capsi

Parasta on painiminen ja että saa riehua mutta on kumminkin säännöt

Elias 7v

Barretoon on aina kiva tuoda lapset henki on hyvä ja lapset tulee aina hyvällä tuulella kotiin. Barretossa on parhaat ja ammattitaitoiset valmentajat lapsia kannustetaan ja kohdellaan tasapuolisesti.

Liikunnan ilo ja välittäminen Barretossa välittyy myös vanhemmille, olen ylpeä että lapseni käyvät Barretossa treenaamassa

Äiti

Oppii uutta ja täällä on kavereita. Mulla on jo kolme kultamitalia

Pikku-Aapo

Saa leikkiä, laaseri ja kaatolimis on parhaat

Netta

Alotin 7kk sitten Vaparin ja paino oli 115kg. Nyt se on 87kg ja paino tippuu edelleen. Mukaan on tullut terveellisemmät elämäntavat ja koutsit on jeesannut niissä. Eka ottelu olisi kuukauden päästä ja venaan sitä innolla. Meillä treenaa vaparissa paljon nuorta porukkaa ja motivaatio harjoitella on kova! Treenit on sopivan kovia ja oon oppinut paljon lyhyessä ajassa. Kiitos siitä Barretolle ja hyville treenikavereille!

Artur 17v

Lajin aloittaminen oli aluksi vaikeata, koin joka kerta treeneihin lähtemisen todella vaikeana sosiaalisena tilanteena, ”mitä muut ajattelevat minusta” ”multa puuttuu joku sellainen kyky mikä kaikilla muilla on”, ahistava alku kuitenkin muuttui hetkessä ja koin kuuluvani joukkoon ja kykeneväni tekemään samoja juttuja kun muut. Barreton salilla koen olevani, kuin kotonani, lämminhenkinen tunnelma ja vapaus olla sitä mitä on. Treenien ja lämminhenkisen yhteisön olen kokenut yhdeksi henkireijäksi tämänpäivän elämääni, kuinka on helpompaa hengittää omassa arjessa kun tuntee kuuluvansa jonnekkin, missä voi kokea turvaa ja luopua arjen stressistä. Yhteisö on myös kannustanut minua kisailemaan ja ylittämään itseni ja voittamaan pelkoni ”Musta ei oo samoihin juttuihin, kuin muista.

Haasta itsesi